Pulsgrupper

Puls handlar om att möta idrottsengagemang i församling och förening. Men vad betyder egentligen det? Vi tänker att det kan betyda många olika saker, eftersom idrottsintresse kan se väldigt olika ut i olika lokala sammanhang. Dessa går in under samlingsnamnet Pulsgrupper. Pulsgrupperna är själva grunden för vårt arbete. För det är ju faktiskt så att det är hos er det händer, och vi vill väldigt gärna hjälpa er att få det att hända. 

Vad är en Pulsgrupp? mtrl

En Pulsgrupp är en grupp av människor som på något sätt jobbar med tro och idrott inom Equmenia/Equmeniakyrkan. Sedan kan det handla om idrottsaktivitet, idrottskonfa, idrottsläger eller ett internationellt idrottsprojekt.

Hur gör man för att bli en Pulsgrupp?

Då ringer man eller mailar till någon som jobbar med Puls på Equmenia där de berättar mer om Puls, och framförallt pratar om hur ni kan jobba med både tro och idrott. Sedan diskuterar ni med övriga i ert idrottsgäng, och om ni då vill bli en Pulsgrupp så är ni välkomna att bli det!

Varför ska man ha en Pulsgrupp?

Vi tror att ditt engagemang och det du brinner för är viktigt, vi tror nämligen att det är en gåva av Gud. Därför tror vi också att ett Pulsarbete kan vara viktigt. Om ni har några som är idrottsintresserade i er församling och förening, så borde ni alltså fundera på om ni ska ha en Pulsgrupp.

Beställ gärna vårt Pulsgruppsmaterial (bilden) helt gratis!

Här nedan bjuder vi på ett gäng exempel på Pulsgrupper (klicka på er vidare på rubrikerna);

 

Kristallkyrkan Vretstorp 

I Kristallkyrkan kör de aerobics och coreträning varje onsdag. Såhär skriver de om sitt Pulsarbete: ” När vi vårdar de gåvor vi fått ifrån Gud visar vi honom tacksamhet, samtidigt som så mår vi så bra av att röra på oss”. Kolla in Kristallkyrkans hemsida för mer info. 

Borgenkyrkan Ung

I Borgenkyrkan har de BarnPuls, två  barngrupper som kör gymnastik. Såhär skriver de om sitt idrottsarbete;  ”För oss är det självklart att tro och hälsa hänger ihop. Barngymnastiken är ett tillfälle för barnen att träna koordination, kroppsmedvetenhet, balans osv. Det är också ett tillfälle att träffas tillsammans med andra barn och vuxna. Alla människor behöver ha en sund bild av sig själva och ta hand som sina kroppar. Det är bland annat därför vi startat barngymnastik”. Läs gärna mer om deras Pulsarbete!

Smögens Missionskyrka

Smögens Missionskyrka har en innebandygrupp för de lite yngre åldrarna. Kolla in deras grupp HÄR

Fjällstugan Jönköping

Tillsammans med den lokala fotbollsklubben IF Hallby bjöd församlingen i Fjällstugan i Jönköping in den nuvarande förbundskaptenen Erik Hamrén. Inför en fullsatt kyrka föreläste sedan Hamrén om ledarskap. Ledarskapskvällen var början på ett längre samarbete mellan kyrkan och fotbollsklubben där man bland annat tillsammans understödjer ett barnhem i Moldavien. Puls Fjällstugan arrangerar också en gruppresa till Kortvasan för att på så sätt samla in pengar till Puls internationella idrottsprojekt.

Fiskebäck Missionskyrka

Såhär skriver Puls Fiskebäck om sitt idrottsarbete ;  ”Just i vår församling vill vi hjälpa människor att upptäcka och lära känna Jesus mer, känna glädjen i att träna tillsammans, och ta hand om våra kroppar som är en gåva från Gud. Det här är alltså en grupp där ande, kropp och själ tydligt står i centrum, tre delar av oss själva som Bibeln menar att vi skall vårda för att våra liv skall bli mer hela.”. Hitta mer information kring Pulsgruppen på församlingens hemsida.

Låt er gärna inspireras av några av våra övriga Pulsgrupper!

equmenia       eq

Equmenia Vetlanda      equmeniafargnypng.png

Pulslogga_jpg

Frågor eller funderingar? Maila gärna puls(a)equmenia.se eller kontakta Samuel på samuel.hummerdal@equmenia.se