image description

Reseteamet – Kortedalakyrkan

  • 23SEP
  • 0

Då var det dags för ny uppdatering för oss från reseteamet. Den sista tiden har vi börjat få klarhet i den andra delen av vår termin som reseteam: att hjälpa till i Kortedalakyrkan. Själv fanns jag (Arvid) med på heltid i Kortedalakyrkan förra terminen genom Våga tro, men denna termin kommer vi alltså bara kunna vara med i kyrkans verksamhet 1,5 dag i veckan.

 

Kortedalakyrkan går igenom en process för att bli en så kallad omstartsförsamling. Det innebär att man efter enkätundersökningar, samtal med omstarts- och nystartsansvariga och lång böneperiod har gjort en ansökan om att få ekonomiskt stöd från Missionskyrkan för att kunna anställa en pastor under en period. Som en del i en omstart måste en församling vara redo att våga tänka nytt och prioritera förnyelse. (Mer om vad en omstart innebär kan du läsa här: http://missionskyrkan.se/Svenska-Missionskyrkan/Sverige/Forsamlingsarbete/Forsamlingsplantering/Omstart-ny/)

 

Det har varit en lång process innan allt blivit klart, men för ett par veckor sedan kom beskedet att Kortedalakyrkan kommer få stöd av handledare samt ett ekonomiskt stöd för att kunna anställa en pastor på 75 % från och med vårterminen. Det är verkligen ett glädjande besked för hela församlingen i Kortedala, samarbetskyrkan Sävedalens Missionskyrka och oss som funnits med i arbetet den senaste tiden. Fram till våren är tanken att församlingen ska skala av sin verksamhet och bara behålla det som finns engagemang för och behov av, för att inte verksamheter ska fortsätta bara för att de ”måste” finnas. Som jag har förstått är det som kommer prioriteras: bön, gemenskap och ungdomsverksamhet.

Kortedalakyrkan och det angränsande lägenhetshuset kyrkan äger.

 

Tillsammans med ledningsgruppen i Kortedalakyrkan har vi i reseteamet kommit överens om att våra uppgifter kommer vara att vi på tisdagseftermiddagar är med på en bönevandring runt Kortedala torg och att vi sedan är med på tonårssamlingen på kvällen, samt att vi på onsdagseftermiddagar hjälper till med läxläsning i en närliggande friskola på kristen grund, Brandströmska, som Kortedalakyrkan har börjat samarbeta lite med. Varannan onsdag kommer vi dessutom vara med på ”Chapel”-samlingar som skolan har, och troligtvis också medverka ibland t.ex. med musik eller vittnesbörd.

 

Som en del i samarbetet med Brandströmska kommer vi som team också finnas med på några av de kristendomsdagar som de valt att ha i Kortedalakyrkan där vi får hjälpa till bland annat i samtalsgrupper. Det är ett väldigt bra sätt för oss att hinna lära känna några av tonåringarna innan vi hjälper till med läxläsningen i skolan. Vi har redan hunnit vara med och träffa en niondeklass och nästa klass ska vi träffa nu på onsdag.

 

Mer än så här ska jag inte skriva för den här gången, även om det finns mer att berätta, utan någon annan får skriva om vår senaste resa och veckan i Karlskoga. Vill ni veta mer om Kortedalakyrkan kan ni läsa mer på hemsidan www.kortedalakyrkan.se.

 

/Arvid

Skriv en kommentar...
10/02/2016